"Kőre követ, nap mint nap...." (Napfivér, Holdnővér Zefirelli)

Már ahogy belépett a rendelőbe látszott rajta hogy feszült, nem mosolyog, mint előzőleg. Anna, 18 éves, mindig is zavarta a teste, gyerekkorától túlsúlyos, "vastag csontú",... végre pár hete fogy...de most valami van, valami elakadás ... "Nem értem mi a gond, mindent betartok doktor úr, amit mondott... de semmit sem fogyok.." - "Rendben, álljon rá a mérlegre!"... kissé vonakodik..., rálép.., rámered a kijelzőre és... elerednek a könnyei...Már indul is a "mini-krízis intervenció" azaz a nyugtatás, a hirtelen kialakult lelki-energiahiány pótlása,...az orvosi támogatás.

Fotó: "Kőre követ, nap mint nap...." (Napfivér, Holdnővér Zefirelli)


Ránézek az órámra...15 perc alatt megnyugszik....beszélgetünk...egyszer csak döbbenten felkiált:
"Tudom mióta nem megy! Április 28-án történt. Elmentem és megnéztem végre azokat a táncosokat és elképzeltem, hogy milyen jó lesz...én is hamarosan ott fogok állni, és velük táncolok.... milyen jó lesz!!
Valamit kérdezni akartam a tanártól, oda jött hozzám, mielőtt megszólalhattam volna, végigmért majd csak ennyit mondott:
"Ilyen testtel kislány??? Hát ne vicceljen!!! Előbb kezdjen magával valamit!"
" Hirtelen meg se tudtam szólalni...Ott megroppant valami, annyira fájt!! Leterített ez a mondat."
"Végre az elmúlt hetekben kezdem magam összeszedni, elindultam felfelé....és tessék már jön is a váratlan ütés...."
Eszembe jut a békés harcos útja...
"Anna, ez csak egy lecke volt!
Egy lélekerősítő próba! Semmi egyéb nem történt csak beindult a lélek fejlődése, egészségesebbé válása a test fogyása után!
Tudom ez egy fájdalmas, de nagyon SZÜKSÉGES élmény volt. Ez kellett Önnek, hogy erősödjön belül!!
Döbbenten rám mered..., ahogy beszélek az edzésről, az erősítés módszertanáról, a terhelés, a próba lényegéről..., lassan visszakúszik az élet az arcába, fény ébred a szemében ...megváltozik a tartása, lassan érteni kezdi: ez nem csak pusztán egy testi program, egy "sima" súlycsökkentés..., fogyókúra.... Ez egy ÁTVÁLTOZÁS...a próbáiban, az elbukásokban és az azokat követő nehéz felállásokban, lépésről-lépésre valami új, valami szép születik meg benne..
"...titkod lassan érik..."


Blog

Hogyan működik a májdiéta?</br>Mit érdemes tudni róla?

Hogyan működik a májdiéta?
Mit érdemes tudni róla?

A mai rohanó, stresszekkel teli életünkben - látva a rohamosan emelkedő zsírmáj „járványt” -  a zsírmáj diéta, amit más néven epe diétának, májvédő diétának is neveznek egyre nagyobb hangsúlyt kap. A májdiéta egy olyan májkímélő étrendből áll, ami segíti az egyik legfontosabb szervünk regenerálódását és egészségesebbé válását.

TOVÁBB »

Fogyásom története - Gergely</br>Az orvosi támogatás számomra hozzáadott érték és biztonság...

Fogyásom története - Gergely
Az orvosi támogatás számomra hozzáadott érték és biztonság...

Az utóbbi 10-15 évben az irodai ülőmunka és a stressz miatt folyamatosan gyarapodott a súlyom. A vérnyomásom ezzel párhuzamosan emelkedett, az egész napos ülés nagyon megterhelte a derekamat, hátamat. A hasonló problémákkal küzdő kollégám talált rá a módszerre és átadta a tapasztalatait.

TOVÁBB »

Zsófi - 27 éves, hallássérült pénztáros,

Zsófi - 27 éves, hallássérült pénztáros, "3 hónap alatt 13 kg-t sikerült fogynom"

Az érettségit követően - ülő munkahelyen - három műszakban dolgoztam. Ennek következtéen évenként egy-két kilóval lettem több. Így jött létre több mint tíz kiló feleslegem. Bár az interneten böngészve próbáltam egészségesen étkezni,  de nem sikerült  jelentős fogyást elérnem.

TOVÁBB »