Hasznos Tanácsok

A dobozokon pontos leírás található az elkészítésre vonatkozólag, de az alábbi ötletek további segítséget nyújthatnak az élvezetesebb ízek eléréséhez.

 

Fotó: Hasznos Tanácsok

 

Minden elkészített étel finomabb, ha egy percig állni hagyja evés vagy ivás előtt.

Ha egyedül válogat, figyeljen az ételek elkészítési idejére, módjára, így lehetősége nyílik, hogy napi ritmusának, életvitelének megfelelő ételt fogyasszon a nap minden szakaszában!

A protein szeletek ideálisak, hogy csökkentsék az éhségérzetét. Jobb, ha megeszik egy fehérje szeletet, mintha engedne a tortáknak és a sütiknek.

Használja diétánkhoz a fázisának megfelelő recept ötleteket.

Napszaktól függetlenül bármilyen PRODIMED terméket ( étel, ital, szelet ) választhat a napi 5-szöri étkezésnél. Minden étkezésnél azt az ízvilágú tasakot válassza, amihez éppen kedve van. Amennyiben úgy érzi, hogy egész nap például csak palacsintát szeretne enni, ezt is megteheti, de akár variálhatja attól függően, hogy éppen édeset vagy sósat enne szívesebben.

Levesekbe bátran használjon friss zöldséget, így tartalmasság érzete növekszik. ( Ízesítheti friss fűszernövényekkel, például kakukkfű, petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom, rozmaring stb.)

Az Omletteket ízletesebbé teheti zöldségekkel ( gomba, paprika, paradicsom, hagyma, petrezselyem )

Használjon bátran fűszernövényeket. Például a Krumplipüré ízesítéséhez szerecsendiót, de bármilyen eddig kedvelt, akár friss fűszernövényeket is!

A Röszti-ből készíthet hagymás tört burgonyát, mely látványában és ízeiben hasonló lesz az eredetihez, így is könnyebbé téve a fogyókúráját.

A vizes alapú Hideg italokból készítsen „sorbet”-et, ami a nyári melegben hűsítő élvezetet nyújthat. Hígítsa az italt vízzel, öntse egy jégkocka tartóba és fagyassza le.

Kenyérrel maximálisan becsaphatja pszichéjét. Ez a termék csodásan elkészíthető Zsömlének, mely félbevágva és telerakva mindenféle friss és vitamindús zöldséggel a szendvics érzését fogja feleleveníteni amikor két kézbe fogva beleharap majd.

A kenyeret az előírtak szerint állítsa össze és még nyers állapotában tehet bele dinsztelt hagymát vagy fokhagymát, aszalt paradicsomot, medvehagymát, olívabogyót. Ízletes szendvics készülhet belőle.

Kenyeret érdemes akár 2-3 tasakot egyszerre megcsinálni, így aznap este vacsorára vagy másnap reggelire készen várhatja majd az ízletes pékárú és nem kell újből bekapcsolnia a sütőt. 

Ha a Tejes alapú csokiitalt a hűtőben tárolja, bármikor előveheti és máris megkaphatja azt az érzést, mintha egy hideg kakaót fogyasztana.

 

Előfordulhat: 

 

Az első napokban tapasztalhat hányingert, fejfájást, éhséget, fáradtságot, melyek napokon belül megszűnnek.

Menstruációja – hasonlóan egyéb diétákhoz –, a program alatt a megszokottól eltérő módon jelentkezhet. Amennyiben fogamzásgátló tablettát szed, annak szedési gyakorlatán ne változtasson. Diétát követően ciklusa rendeződik.

Ha nem fogyaszt elegendő mennyiségű sót és folyadékot, akkor esetenként testhelyzet változtatásakor ( felállás, lehajlás, lépcsőzés ) megszédülhet, ezért fontos, hogy sózza az ételeket!

Székrekedés, ez gyakran csak abból következik, hogy nem fogyaszt elegendő mennyiségű zöldséget. Fontos a rost bevitel.

Hasmenés, nagyon ritkán következik be, de ha több napon keresztül tapasztalja, forduljon kezelőorvosához.

Amennyiben lehetséges, ajánlott a napi séta vagy bármi más könnyebb testmozgás, ami nem okoz kellemetlen fizikai kimerültséget.

 


Blog

Utazáshoz tasakok -

Utazáshoz tasakok - "hát igen.., látszik, hogy ez másnak is ízlik..."

"Nagyon praktikus volt az egész út alatt" - meséli a feleség..., "reggel egy órával több időnk volt magunkra, helyi élményekre, és nem utolsó sorban a költségeink is lényegesen alacsonyabbak lettek, hiszen Japán nem olcsó..."
Kikapcsolódni, feltöltődni - ezért választották a Felkelő Nap Országát...az utazás előtt már bőven fogytak a programunkban: a feleség 12 kg-ot, a férfi 21 kg-ot. Érthető, hogy a már megszerzett egészséget meg akarták tartani.

TOVÁBB »

Utazás 2.

Utazás 2. "és akkor belém eshetnél, s el is vihetnél"(Rúzsa Magdi)

"Átültem egy másik székbe...."
" A fejre vigyázzatok!" szólt a szimpatikus, szakállas sofőr srác...
Beültek a hátsó ülésre, meglódult a kis háromkerekű, pontosan olyan hangon, mint egy régi trolibusz. Ekkor éri a következő döbbenet, ahogy haladnak át a hídon, függesztőművön rengeteg ember,... igazi piknik hangulat, ...a naplemente nézők eddig soha észre nem vett serege. Bevillan egy gondolat: "csak kijönni a Szabadság hídra - naplementét nézni??? Micsoda program!!!!

TOVÁBB »

Rendelő -

Rendelő - "Doktor úr, mindenképpen azt szeretném ha Ön jönne hozzánk..."

"Ha visszagondolok arra a pillanatra, egy év után, most is kiráz a hideg..." (János bácsi) Délelőtti rendelés...
Sok sietős, fáradt, nyűgös ember... köhögés, hasfájás, .... egyszer csak csörög a telefon, János bácsi az.
" Doktor Úr az éjjel meghalt a feleségem, jöjjön ki arra kérem!"  "Természetesen megyek János bácsi, a rendelés után..., fél egy fele érek oda, ha ez nem hosszú várakozás..."- a hangja izgatott, szinte remeg....

TOVÁBB »