Természetes epesavakkal és gyógynövényekkel a betegségek ellen

Ezekben a kritikus hetekben a szervezet természetes védekezőképessége kiemelt hangsúlyt kap, minden platformon ezt halljuk és kell is, hogy figyelmet kapjon. Fontos újra és újra nyomatékosítanunk azt, hogy a túlsúly is jelentősen csökkentheti szervezetünk ellenállóképességét! Az immunrendszerünk fontos támogatást kaphat a fehérjéktől. A szénhidrát fogyasztásunk mérséklése révén, rendszeres testmozgással és lelki egyensúlyunk karbantartásával meghatványozhatjuk testünk védelmi erejét. 

Fotó: Természetes epesavakkal és gyógynövényekkel a betegségek ellen

 Ezek mellett van egy másik védelmi rendszerünk, ami egyáltalán nem elhanyagolható, ez pedig a máj által termelt epesavak közvetlen hatása, amely szintén fontos szerepet vállal a behatoló kórokozókkal szembeni védelemben. Az epesavak detergens, vagyis zsírbontó hatásuk révén, a bélrendszerünkben, majd onnan a keringési rendszerünkbe kerülve alkotják az un. "fiziko-kémiai" védelmi vonalat testünk számára (prof. Bertók Lóránd).

De hogyan is képzeljük el ezt? Ezt a hatást úgy érik el, hogy elbontják a bekerülő kórokozók nagy részének  külső lipid burkát, megkönnyítve így a szervezet számára azok  ártalmatlanítását, elbontását. Tehát a kárt okozó baktérium/vírus  védő pajzs nélkül marad, így már sokkal egyszerűbben tudja immunrendszerünk elindítani a válaszcsapását ebben a harcban. Szükség esetén bevethetünk „zsoldosokat” is, mégpedig külső epesav pótlással. Ezzel  hozzájárulhatunk a mechanizmus hatékonyságához. Epesavat pótol például a most már webshopunkban is megvásárolható Gallmet táplálékkiegészítő, amely természetes epesavakkal és gyógynövényekkel támogatja ezt a harcot.

Kétféle Gallmet készítménnyel juttathatunk szervezetünkbe plusz epesavat, melyek 3-3 különböző kiszerelésben kaphatóak. Nézzük meg, hogy mi lenne ez a két opció, amivel segítenénk a szervezetünket. Elöljáróban mindkét készítményről fontos tudni, hogy természetes alapanyagokat tartalmaznak, tehát semmilyen mesterséges kemikáliát nem juttatunk a szervezetünkbe általuk. Ez nagyon fontos, de most térjünk is rá:

Az első:

  • Gallmet N 125 mg marhaepét tartalmaz tablettánként.
A második már egy komplexebb készítmény mégpedig:
  •  Gallmet M ami 100 mg marhaepét tartalmaz, valamint számos gyógynövényt illetve gyógynövény kivonatot, mint például: Mentalevél, Pemetefű, Fehérmályva gyökér, Édesgyökér, Édeskömény

Tudták, hogy a borsmenta hozzájárul a gyomor- és bélrendszer normál működéséhez? Ezáltal a puffadás csökkentéséhez vezet. Az orvosi pemetefű pedig segíti a béltraktus ellazulását. Miért jó ez a szervezetünknek? Hozzájárul az egészséges emésztéshez, a máj és az epe normál működéséhez. Az édesgyökér pedig támogatja az emésztőrendszer egészséges működését. Az édesgyökér pedig, mint ritkán hallott gyógynövényi kivonat hozzájárul az egészséges emésztéshez.

A jobb emésztés pedig jobb közérzethez vezet, ezáltal energikusabbak is leszünk, ami segíti a szellemi egyensúlyunkat. Főleg ebben a nem mindennapos időszakban, fokozottan kell figyelnünk a pszichénk állapotára. Hiszen már tudjuk jól: a stressz csökkenti az immunitási képességünket. De mi nem fogjuk ezt hagyni és teszünk ellene!

Az ajánlott napi adagot a táplékkiegészítő betegtájékoztatója tartalmazza!

Nagyon fontos, hogy ne fogyasszon többet, mint az ajánlott mennyiség! Minden esetben kérje ki kezezlőorvosa véleményét!

Mindenkinek jó egészséget és szép napot kívánok!

Üdvözlettel:

Dr. Medgyesi János

 


Blog

Hogyan működik a májdiéta?</br>Mit érdemes tudni róla?

Hogyan működik a májdiéta?
Mit érdemes tudni róla?

A mai rohanó, stresszekkel teli életünkben - látva a rohamosan emelkedő zsírmáj „járványt” -  a zsírmáj diéta, amit más néven epe diétának, májvédő diétának is neveznek egyre nagyobb hangsúlyt kap. A májdiéta egy olyan májkímélő étrendből áll, ami segíti az egyik legfontosabb szervünk regenerálódását és egészségesebbé válását.

TOVÁBB »

Fogyásom története - Gergely</br>Az orvosi támogatás számomra hozzáadott érték és biztonság...

Fogyásom története - Gergely
Az orvosi támogatás számomra hozzáadott érték és biztonság...

Az utóbbi 10-15 évben az irodai ülőmunka és a stressz miatt folyamatosan gyarapodott a súlyom. A vérnyomásom ezzel párhuzamosan emelkedett, az egész napos ülés nagyon megterhelte a derekamat, hátamat. A hasonló problémákkal küzdő kollégám talált rá a módszerre és átadta a tapasztalatait.

TOVÁBB »

Zsófi - 27 éves, hallássérült pénztáros,

Zsófi - 27 éves, hallássérült pénztáros, "3 hónap alatt 13 kg-t sikerült fogynom"

Az érettségit követően - ülő munkahelyen - három műszakban dolgoztam. Ennek következtéen évenként egy-két kilóval lettem több. Így jött létre több mint tíz kiló feleslegem. Bár az interneten böngészve próbáltam egészségesen étkezni,  de nem sikerült  jelentős fogyást elérnem.

TOVÁBB »