„nem tudom megállni, hogy ne egyek mellé…”

Fotó: „nem tudom megállni, hogy ne egyek mellé…”

„nem tudom megállni, hogy ne egyek mellé…”

„nem tudom megállni, hogy ne egyek mellé…”

Fotó: „nem tudom megállni, hogy ne egyek mellé…”

...mert van, amikor kell az a kis finomság, az egész napi rohanás után egyszerűen kell nekem egy kis öröm, egy kis boldogság hormon, enélkül nem tudom elképzelni a mindennapok rohanását. Nem hiszem, hogy valaha is képes lennék megállni, hogy csak az előírt egészséges ételeket egyem. Egész nap másokra, a munkámra figyelek, valamikor kell, hogy kiengedjek és kikapcsoljak a napi feszültségek és rohanás után és nincs olyan diéta, ami elfeledtetné velem a kedvenc finomságaim utáni vágyaimat."

Talán a gyógyítók egyik legfontosabb szempontja, hogy szenvedő embertársukra szeretettel nézzenek.

Orvosi megfigyelésem szerint a túlsúlyosak nemcsak fizikailag cipelnek súlyfelesleget, hanem lelkileg is túlterheltek, általában gyorsan esznek, magukra kevés időt szentelnek, kapkodnak, türelmetlenek, ha róluk van szó, inkább mások felé irányul a figyelmük, sokszor előbbre valónak tartják mások gondjait, mint a sajátjukat.
Érthető, hogy ebben a fenti lelki környezetben egy újabb terhelést, mint pl. az ételek – biokémiailag nem megfelelően korlátozását nem fogja sokáig bírni, rövid idő után óhatatlanul meg fog jelenni a sóvárgás valami finomság után, amit hamarosan majd „félrelépés” is követ, … és máris megtört az eltervezett rend, dugába dől megint egy újabb kísérlet a súlycsökkentésre vonatkozóan.
Szerencsére segítségünkre van a Természet!

Ha sikerül összeállítanunk egy olyan napi étkezést, ami - sok évezreden keresztül - stabilan biztosította az emberi faj biztonságos reprodukálódását, boldogulását, akkor a mellé-evés, mint probléma, mint biokémiai/lélektani hiba-üzenet gyorsan zsugorodik és eltűnik. A Programban résztvevő pácienseim már egy hét után csodálkoznak, hogy a korábban kihagyhatatlannak látszó édesség, magvak, péksütemény milyen könnyen tűnik el a mindennapjaikból, sokkal boldogabbak,  energikusabbak, vidámabbak, lelkesebbek, teltségérzetük fokozódott…, ami a zsíranyagcsere beindulása után felszabaduló béta-hidroxi vajsav hatása, amit átjutva a vér/agy gáton a központi idegrendszerben képes kifejteni, sok-sok éve az emberiség történelmében.

„Tartsd meg a rendet, akkor majd a rend is megtart Téged” - tartja a régi mondás. A mellé-evés esetében ennek ékes bizonyítékát látjuk megfelelően működésbe hozott zsír anyagcserénk esetében, 2-4 nap után, a korábbi nehézségeket, mintha a föld nyelte volna el!

A kulcs a személyre szabott orvosi-támogatói kontroll és szakmai tapasztalat.


Ismerje meg diétás programjainkat

Medfood

Testsúlycsökkentő Orvosi Diéta

Testsúlycsökkentő Orvosi Diétánkat Önnek ajánljuk, ha túlsúlya következtében kényelmetlenül érzi magát, esetleg emiatt egészségügyi problémákkal küzd, vagy egyszerűen szeretne lefogyni, egészségesebb életet élni. A program alapja a folyamatos orvosi kontroll, mellyel már rövid idő alatt is maximális biztonságban érhet el látványos eredményt.

A fogyással párhuzamosan végigkísérjük Önt egy teljes életmódváltáson, így segítünk abban is, hogy az eredmény valóban tartós legyen. Prémium minőségű, ételeink között biztosan megtalálja majd a legjobban tetsző ízvilágot. Igazán változatos, személyre szabott étrendjével a diéta sem lesz unalmas.

Medfood

Műtét Előtti Orvosi Diéta

Műtét Előtti Orvosi Diétánkat kifejezetten Önnek dolgoztuk ki ha tervezett műtét előtt áll, de jelenlegi testsúlya akadályozza a beavatkozást, vagy megnehezíti a beavatkozást követő gyógyulási folyamatot. Segítségünkkel biztonságosan, további egészségkárosodás nélkül, megerősített immunrendszerrel érheti el a szükséges testsúlyt a kitűzött műtét időpontjára.

Medfood

Májregeneráló Orvosi Diéta

A MedFood Májregeneráló Orvosi Diéta programjának alkalmazásával egy egészségesebb életmódra tér át, így májának elzsírosodottsága – ultrahangos és vérvételi vizsgálatokkal ellenőrzötten - mérhetően csökkeni fog, miközben testsúlya és testösszetétele is kedvezően változik a program során.

Azért, hogy biztosan és biztonságosan elérje a kitűzött májgyógyulást, a személyre szabott program teljes időtartama alatt orvosi támogatást és folyamatos kontrollt nyújtunk. A májregeneráló étkezéshez a Prodimed tasakos ételeit használjuk, melyek változatos ízvilágainak köszönhetően a program nem lesz monoton és unalmas.

Blog

Gyomorszűkítés: A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

Gyomorszűkítés: A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

A túlsúly csökkentésének jelenleg két hatékony módja létezik, vagy egy pontosan megtervezett és végig vitt diéta, vagy sebész segítségével egy a gondosan megválasztott súlycsökkentő műtét. A diéta kapcsán előre meghatározzuk a naponta fogyasztható ételeket, azok mennyiségét. A műtéti megoldás vagy a gyomor térfogatát csökkenti, csökkentve ezáltal az elfogyasztható étel mennyiségét, vagy – az előbbiek mellett még - csökkenti a tápanyagok felszívódását a bélből.  

Hogyan fogyjak le? Az egészség és sikeres diéta..

Hogyan fogyjak le? Az egészség és sikeres diéta..

Rengeteg pénz van a fogyni vágyókban. Egy nap alatt az USA-ban 210 millió dollárt költenek el a különféle súlycsökkentő programokra. A worldometer adatai szerint, az egymilliárdhoz közelít az elhízottak száma a világban, a túlsúlyosok, pedig közel kétmilliárdan vannak jelenleg. Nagyon erős az iparágban a marketing - a termékek nagy része ablakon kidobott pénz.

Kövér emberek, nők és férfiak...

Kövér emberek, nők és férfiak...

Pár éve még szokatlan volt a 11o kg feletti páciens… mára az üzemorvosi vizsgálatkor a kamionsofőrök közül szinte minden 2-3-dik már átlagosan 130 kg feletti túlsúlyos ember. Teletömött bevásárlókocsik, növekvő étel adagok, illatok és bőség minden bevásárló központban. Ma már sajnos látható, hogy a lakosság 60%-a túlsúlyos, az utcán járva mindenfele elhízott emberek, kövér/túlsúlyos gyerekek.