„nem tudom megállni, hogy ne egyek mellé…”

...mert van, amikor kell az a kis finomság, az egész napi rohanás után egyszerűen kell nekem egy kis öröm, egy kis boldogság hormon, enélkül nem tudom elképzelni a mindennapok rohanását. Nem hiszem, hogy valaha is képes lennék megállni, hogy csak az előírt egészséges ételeket egyem. Egész nap másokra, a munkámra figyelek, valamikor kell, hogy kiengedjek és kikapcsoljak a napi feszültségek és rohanás után és nincs olyan diéta, ami elfeledtetné velem a kedvenc finomságaim utáni vágyaimat."

Fotó: „nem tudom megállni, hogy ne egyek mellé…”

Talán a gyógyítók egyik legfontosabb szempontja, hogy szenvedő embertársukra szeretettel nézzenek.

Orvosi megfigyelésem szerint a túlsúlyosak nemcsak fizikailag cipelnek súlyfelesleget, hanem lelkileg is túlterheltek, általában gyorsan esznek, magukra kevés időt szentelnek, kapkodnak, türelmetlenek, ha róluk van szó, inkább mások felé irányul a figyelmük, sokszor előbbre valónak tartják mások gondjait, mint a sajátjukat.
Érthető, hogy ebben a fenti lelki környezetben egy újabb terhelést, mint pl. az ételek – biokémiailag nem megfelelően korlátozását nem fogja sokáig bírni, rövid idő után óhatatlanul meg fog jelenni a sóvárgás valami finomság után, amit hamarosan majd „félrelépés” is követ, … és máris megtört az eltervezett rend, dugába dől megint egy újabb kísérlet a súlycsökkentésre vonatkozóan.
Szerencsére segítségünkre van a Természet!

Ha sikerül összeállítanunk egy olyan napi étkezést, ami - sok évezreden keresztül - stabilan biztosította az emberi faj biztonságos reprodukálódását, boldogulását, akkor a mellé-evés, mint probléma, mint biokémiai/lélektani hiba-üzenet gyorsan zsugorodik és eltűnik. A Programban résztvevő pácienseim már egy hét után csodálkoznak, hogy a korábban kihagyhatatlannak látszó édesség, magvak, péksütemény milyen könnyen tűnik el a mindennapjaikból, sokkal boldogabbak,  energikusabbak, vidámabbak, lelkesebbek, teltségérzetük fokozódott…, ami a zsíranyagcsere beindulása után felszabaduló béta-hidroxi vajsav hatása, amit átjutva a vér/agy gáton a központi idegrendszerben képes kifejteni, sok-sok éve az emberiség történelmében.

„Tartsd meg a rendet, akkor majd a rend is megtart Téged” - tartja a régi mondás. A mellé-evés esetében ennek ékes bizonyítékát látjuk megfelelően működésbe hozott zsír anyagcserénk esetében, 2-4 nap után, a korábbi nehézségeket, mintha a föld nyelte volna el!

A kulcs a személyre szabott orvosi-támogatói kontroll és szakmai tapasztalat.


Blog

Életmódváltás lépésről-lépésre

Életmódváltás lépésről-lépésre

A világszerte tapasztalható elhízás növekedése egyre inkább előtérbe hozza a diétázás szükségszerűségét és észleli a fogyókúra program fontosságát. Egyre többen látják be, hogy a túlsúly számos krónikus betegség előszobája. Ha hosszú egészséges életet akarunk élni, akkor meg kell válogatnunk, hogy mit eszünk meg a szépen terített asztalról, az élelmiszer boltok gazdag kínálatából.

TOVÁBB »

A legfontosabb magas fehérjetartalmú ételek

A legfontosabb magas fehérjetartalmú ételek

Szervezetünk jókora része fehérjéből és mint tudjuk testünk több mint fele vízből áll. Az már kevésbé ismert tény, hogy a víztartalmat követően a második legfontosabb összetevőnket a fehérjék alkotják. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy napi fehérje bevitelünk fehérjedús élelmiszer legyen, mely meghatározott összetételű és mennyiségű. 

TOVÁBB »

Hogyan működik a májdiéta?</br>Mit érdemes tudni róla?

Hogyan működik a májdiéta?
Mit érdemes tudni róla?

A mai rohanó, stresszekkel teli életünkben - látva a rohamosan emelkedő zsírmáj „járványt” -  a zsírmáj diéta, amit más néven epe diétának, májvédő diétának is neveznek egyre nagyobb hangsúlyt kap. A májdiéta egy olyan májkímélő étrendből áll, ami segíti az egyik legfontosabb szervünk regenerálódását és egészségesebbé válását.

TOVÁBB »