"Kőre követ, nap mint nap...." (Napfivér, Holdnővér Zefirelli)

Már ahogy belépett a rendelőbe látszott rajta hogy feszült, nem mosolyog, mint előzőleg. Anna, 18 éves, mindig is zavarta a teste, gyerekkorától túlsúlyos, "vastag csontú",... végre pár hete fogy...de most valami van, valami elakadás ... "Nem értem mi a gond, mindent betartok doktor úr, amit mondott... de semmit sem fogyok..."

Fotó: "Kőre követ, nap mint nap...." (Napfivér, Holdnővér Zefirelli)

"Rendben, álljon rá a mérlegre!"...kissé vonakodik....rálép...rámered a kijelzőre és...elerednek a könnyei...
Már indul is a "mini-krízis intervenció" azaz az életfunkciók stabilizálása, nyugtatás, a hirtelen kialakult lelki-energiahiány pótlása,...az orvosi támogatás. 
Ránézek az órámra...15 perc alatt megnyugszik....beszélgetünk...egyszer csak döbbenten felkiált:
"Tudom mióta nem megy! Április 28-án történt. Elmentem és megnéztem végre azokat a táncosokat és elképzeltem, hogy milyen jó lesz...én is hamarosan ott fogok állni, és velük táncolok.... milyen jó lesz!!
Valamit kérdezni akartam a tanártól, oda jött hozzám, mielőtt megszólalhattam volna, végigmért majd csak ennyit mondott: 
 "Ilyen testtel kislány??? Hát ne vicceljen!!! Előbb kezdjen magával valamit!"
" Hirtelen meg se tudtam szólalni...Ott megroppant valami, annyira fájt!! Leterített ez a mondat."
"Végre az elmúlt hetekben kezdem magam összeszedni, elindultam felfelé....és tessék már jön is a váratlan ütés...."
 Eszembe jut a békés harcos útja...
"Anna, ez csak egy lecke volt! 
Egy lélekerősítő próba! Semmi egyéb nem történt csak beindult a lélek fejlődése, egészségesebbé válása a test fogyása után! 
Tudom ez egy fájdalmas, de nagyon SZÜKSÉGES élmény volt. Ez kellett Önnek, hogy erősödjön belül!!
Döbbenten rám mered..., ahogy beszélek az edzésről, az erősítés módszertanáról, a terhelés, a próba lényegéről..., lassan visszakúszik az élet az arcába, fény ébred a szemében ...megváltozik a tartása, lassan érteni kezdi: ez nem csak pusztán egy testi program, egy "sima" súlycsökkentés..., fogyókúra.... Ez egy ÁTVÁLTOZÁS...a próbáiban, az elbukásokban és az azokat követő nehéz felállásokban, lépésről-lépésre valami új, valami szép születik meg benne..
"...titkod lassan érik..."

Blog

Utazáshoz tasakok -

Utazáshoz tasakok - "hát igen.., látszik, hogy ez másnak is ízlik..."

"Nagyon praktikus volt az egész út alatt" - meséli a feleség..., "reggel egy órával több időnk volt magunkra, helyi élményekre, és nem utolsó sorban a költségeink is lényegesen alacsonyabbak lettek, hiszen Japán nem olcsó..."
Kikapcsolódni, feltöltődni - ezért választották a Felkelő Nap Országát...az utazás előtt már bőven fogytak a programunkban: a feleség 12 kg-ot, a férfi 21 kg-ot. Érthető, hogy a már megszerzett egészséget meg akarták tartani.

TOVÁBB »

Utazás 2.

Utazás 2. "és akkor belém eshetnél, s el is vihetnél"(Rúzsa Magdi)

"Átültem egy másik székbe...."
" A fejre vigyázzatok!" szólt a szimpatikus, szakállas sofőr srác...
Beültek a hátsó ülésre, meglódult a kis háromkerekű, pontosan olyan hangon, mint egy régi trolibusz. Ekkor éri a következő döbbenet, ahogy haladnak át a hídon, függesztőművön rengeteg ember,... igazi piknik hangulat, ...a naplemente nézők eddig soha észre nem vett serege. Bevillan egy gondolat: "csak kijönni a Szabadság hídra - naplementét nézni??? Micsoda program!!!!

TOVÁBB »

Rendelő -

Rendelő - "Doktor úr, mindenképpen azt szeretném ha Ön jönne hozzánk..."

"Ha visszagondolok arra a pillanatra, egy év után, most is kiráz a hideg..." (János bácsi) Délelőtti rendelés...
Sok sietős, fáradt, nyűgös ember... köhögés, hasfájás, .... egyszer csak csörög a telefon, János bácsi az.
" Doktor Úr az éjjel meghalt a feleségem, jöjjön ki arra kérem!"  "Természetesen megyek János bácsi, a rendelés után..., fél egy fele érek oda, ha ez nem hosszú várakozás..."- a hangja izgatott, szinte remeg....

TOVÁBB »