Fáradt tekintet.., de a végén - "még lehet, hogy megszeretem magam...?"

A megszokott kép..., fáradt tekintet, régóta használt ruhadarabaok, 115 kg, 174 cm magas ötvenes férfi.
Ülőmunka egésznap, a kilók észrevétlenül szaladtak fel az utóbbi években, először a magasvérnyomás, aztán a cukor, kezdetben csak tabletta, majd - ahogy az idő haladt - kombinált készítmények., a diabetológusnál is várni, aztán a háziorvosnál, tulajdonképpen csak pereg az élet, a rendelőkben, a kollégák között, aztán este a sorozatok, távolodik a család..., a társ..,. a gyerekek... és hol, a vége?

Fotó: Fáradt tekintet.., de a végén - "még lehet, hogy megszeretem magam...?"

Elkezdtünk dolgozni..."hogy képzeli a következő harminc-negyven évét????!!!" Értetlen, kutató tekintet, -"miről beszél doktor úr? hagyjuk ugyan a következő éveimet sem látom tisztán!!!"

Ahogy haladunk a közös munkában: előzmények, jelen panaszok, gyógyszerek, ...elkezd átmelegedni a hangulat. Összeköt minket valami titkos élet utáni vágy! -"Igen, akarok élni még így ötven felett!!!" Végre elhangzik a ez a mindig remélt kívánság, így el lehet kezdeni a terápiát, a VÁLTOZÁST!

Telnek a hetek, fogynak a kilók..., alakul egy új ember...100 alatt van már.., 90 alatt.,  75 kilósan aztán döntő lépsre határozom el magam: kilépek a háziorvosi rendelő statikusságából és elkísérem egy férfiruha boltba. Az eladóval előre megbeszélve, időpontra érkezünk...eddig egy előre megszervezett esemény kezd önálló életre kelni: Ing, zakó, cipő..., anyagok, tapintások, színek, nyakkendő, dísz-zsebkendő....

Csak áll és mered előre a tükörbe, nézi azt a szemben levő Embert, aki Ő maga, akit eddig még sosem látott. Akinek a bőrén számtalan injekciós tű nyoma, számtalan gyógyszert evett meg... - "mindenki páva belül" hallom az eladó hangját..., végre rekedtesen megszólal a próbafülkében a tükör előtt állva: -" a ...... életbe, még a végén megszeretem magam!"


Blog

Életmódváltás lépésről-lépésre

Életmódváltás lépésről-lépésre

A világszerte tapasztalható elhízás növekedése egyre inkább előtérbe hozza a diétázás szükségszerűségét és észleli a fogyókúra program fontosságát. Egyre többen látják be, hogy a túlsúly számos krónikus betegség előszobája. Ha hosszú egészséges életet akarunk élni, akkor meg kell válogatnunk, hogy mit eszünk meg a szépen terített asztalról, az élelmiszer boltok gazdag kínálatából.

TOVÁBB »

A legfontosabb magas fehérjetartalmú ételek

A legfontosabb magas fehérjetartalmú ételek

Szervezetünk jókora része fehérjéből és mint tudjuk testünk több mint fele vízből áll. Az már kevésbé ismert tény, hogy a víztartalmat követően a második legfontosabb összetevőnket a fehérjék alkotják. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy napi fehérje bevitelünk fehérjedús élelmiszer legyen, mely meghatározott összetételű és mennyiségű. 

TOVÁBB »

Hogyan működik a májdiéta?</br>Mit érdemes tudni róla?

Hogyan működik a májdiéta?
Mit érdemes tudni róla?

A mai rohanó, stresszekkel teli életünkben - látva a rohamosan emelkedő zsírmáj „járványt” -  a zsírmáj diéta, amit más néven epe diétának, májvédő diétának is neveznek egyre nagyobb hangsúlyt kap. A májdiéta egy olyan májkímélő étrendből áll, ami segíti az egyik legfontosabb szervünk regenerálódását és egészségesebbé válását.

TOVÁBB »