„a többiekhez képest szinte alig eszem, és mégse fogyok…"

...pedig nagyon odafigyelek, hogy mit vásárolok, és mikor mit eszem. Csak jó minőségi teljes kiőrlésű, szénhidrát csökkentett, kalória csökkentett, glutén mentes, szinte minden mentes ételeket. De hát ezen nincs mit csodálkozni, mindig is ez volt,  mert a mi családunk genetikailag ilyen típusú, vastagcsontú, tehát úgyis reménytelen, hogy ez nekem sikerüljön, mert nem értem, hogy mit lehetne még ennél jobban betartani, jobban csinálni, mint ahogy eddig tettem? Mit kellene még másképp csinálni???”

Fotó: „a többiekhez képest szinte alig eszem, és mégse fogyok…"

Elkezdte a programot, 15 nap alatt fogyott 10 kg-t (ez az extrém túlsúlyosak esetében az első napokban nem szokatlan). Számára is nyilvánvalóvá vált a testsúlycsökkentő programunk hatékonysága…, „akkor tegyük egy kicsit változatosabbá azt a diétát, hiszen végre működik valami!” - mondta magában. Az egyik tasakos kiszerelésű levesbe, (amely csak meghatározott fehérjét tartalmazott) beletett néhány csipet házi levestésztát. Másnap kétségbeesve hívott fel, hogy a lábai ismét dagadnak és nyugalomban kevés a levegője. Rákérdezésre elmondta, hogy mit csinált. Amikor értésére adtam, hogy olyan a kritikus anyagcsere állapotban van, ami ilyen látszóleg kismértékű elhajlást sem enged meg a diétától, és PONTOSAN kövesse az utasításokat, ha saját magának kedves az élete… A következőkben egyenletesen fogyott 40 kg-t.

Fontos megértenünk, hogy a túlsúlyunkkal a szervezetünket egyre súlyosbodó anyagcsere-veszélybe sodorjuk, amelyből való szabadulás csak pontosan betartott ÉTKEZÉSI REND alapján történhet. A legkisebb eltérés megtöri a beindított kedvező biokémiai folyamatokat és leáll a súlycsökkenés.
Ezért is fontos, hogy legyen a program során egy szakmailag felkészült támogatás, amely kellő segítséget képes nyújtani a kritikus pillanatokban, biztosítva a kiegyensúlyozott haladást a kitűzött cél felé. 


Blog

Életmódváltás lépésről-lépésre

Életmódváltás lépésről-lépésre

A világszerte tapasztalható elhízás növekedése egyre inkább előtérbe hozza a diétázás szükségszerűségét és észleli a fogyókúra program fontosságát. Egyre többen látják be, hogy a túlsúly számos krónikus betegség előszobája. Ha hosszú egészséges életet akarunk élni, akkor meg kell válogatnunk, hogy mit eszünk meg a szépen terített asztalról, az élelmiszer boltok gazdag kínálatából.

TOVÁBB »

A legfontosabb magas fehérjetartalmú ételek

A legfontosabb magas fehérjetartalmú ételek

Szervezetünk jókora része fehérjéből és mint tudjuk testünk több mint fele vízből áll. Az már kevésbé ismert tény, hogy a víztartalmat követően a második legfontosabb összetevőnket a fehérjék alkotják. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy napi fehérje bevitelünk fehérjedús élelmiszer legyen, mely meghatározott összetételű és mennyiségű. 

TOVÁBB »

Hogyan működik a májdiéta?</br>Mit érdemes tudni róla?

Hogyan működik a májdiéta?
Mit érdemes tudni róla?

A mai rohanó, stresszekkel teli életünkben - látva a rohamosan emelkedő zsírmáj „járványt” -  a zsírmáj diéta, amit más néven epe diétának, májvédő diétának is neveznek egyre nagyobb hangsúlyt kap. A májdiéta egy olyan májkímélő étrendből áll, ami segíti az egyik legfontosabb szervünk regenerálódását és egészségesebbé válását.

TOVÁBB »