A megfelelő étkezés és a vitaminok - Mennyit számítanak a fogyásban?

Sokszor lehet hallani arról, hogy a fogyáshoz a megfelelő ÉTKEZÉS 70%-ban, a SPORTOLÁS pedig 30%-ban járul hozzá. Ezt az arányt persze sokan cáfolják, más számokat tartanak relevánsnak, esetleg kibővítik ezeket az alvás/pihenés fontosságával, a megfelelő regenerálódási idő beiktatásával vagy a megfelelő testi állapot szükségességével. 

Fotó: Vitaminok a fogyásban

Emellett igen fontos az is, hogy a stressz, vagy a gyakori hangulatingadozások is negatívan hatnak a testsúlycsökkenésre. A különböző táplálékkiegészítőkkel felgyorsítható az anyagcsere, a zsírégetés, ami szintén befolyásoló tényező.  A különböző táplálékkiegészítőkkel felgyorsítható az anyagcsere, a zsírégetés, ami szintén befolyásoló tényező. Viszont akármilyen feltételeket is veszünk alapul, a végeredmény ugyanaz lesz: az étkezés van a legnagyobb befolyással a testsúlyunkra.Sokan ezt a tényt negatívan élik meg, mivel szeretnek jókat enni, a napi rohanásban legtöbbször valamilyen gyorsételt, vagy pékárut tudnak elfogyasztani vagy egyszerűen csak a diétás ételek ízét egyformának, sablonosnak érzik, nem hiszik, hogy változatosan is el lehet készíteni az egészséges ételeket, nem tartják finomnak őket. Amikor az életmódváltás mellett döntünk, a testünk sok megpróbáltatáson megy keresztül, hosszabb időre van szüksége ahhoz, hogy a megszokott nehéz ételekről „leszokjon”. Türelmesnek kell lennünk ez alatt az idő alatt, lesznek bizonyos elvonási tünetek egy ideig, viszont miután ezek elmúltak, sokkal könnyebben és magabiztosabban tudunk haladni a választott úton.

Ha diétába fogunk, a legjobb az, hogy rengeteg olyan alapanyag, ételtípus van, amely egészséges, és rengeteg módon készíthetők belőle ételek. Sok kedvencünknek is van egészséges verziója, csupán néhány alapanyagot kell lecserélnünk hozzá. Az interneten, könyvekben és az oldalunkon is többféle ínycsiklandó receptet lehet találni. Ha pedig az elkészítési időkkel van bárkinek gondja, ugyanúgy találhat rövidebb és hosszabb idő alatt elkészíthető ételeket, mint a hétköznapi ételeknél is.

Az étkezésre való odafigyelés mellett fontos az is, hogy a megfelelő vitaminokat, kiegészítőket juttassuk a szervezetünkbe. Mint már korábban is írtam, a megfelelő testi állapot is szükséges a fogyáshoz. A diéta összeállításánál így oda kell figyelni arra, hogy minél több természetes vitaminforrást tartalmazzon az étrend. Ha ez nem kivitelezhető, akkor étrendkiegészítőkkel pótolhatjuk a hiányt. A különböző vitaminokkal segíthetjük a szervezetünket, valamint a megfelelő táplálékkiegészítők pozitív hatással lehetnek fogyásunkra.

 

 


Blog

Utazáshoz tasakok -

Utazáshoz tasakok - "hát igen.., látszik, hogy ez másnak is ízlik..."

"Nagyon praktikus volt az egész út alatt" - meséli a feleség..., "reggel egy órával több időnk volt magunkra, helyi élményekre, és nem utolsó sorban a költségeink is lényegesen alacsonyabbak lettek, hiszen Japán nem olcsó..."
Kikapcsolódni, feltöltődni - ezért választották a Felkelő Nap Országát...az utazás előtt már bőven fogytak a programunkban: a feleség 12 kg-ot, a férfi 21 kg-ot. Érthető, hogy a már megszerzett egészséget meg akarták tartani.

TOVÁBB »

Utazás 2.

Utazás 2. "és akkor belém eshetnél, s el is vihetnél"(Rúzsa Magdi)

"Átültem egy másik székbe...."
" A fejre vigyázzatok!" szólt a szimpatikus, szakállas sofőr srác...
Beültek a hátsó ülésre, meglódult a kis háromkerekű, pontosan olyan hangon, mint egy régi trolibusz. Ekkor éri a következő döbbenet, ahogy haladnak át a hídon, függesztőművön rengeteg ember,... igazi piknik hangulat, ...a naplemente nézők eddig soha észre nem vett serege. Bevillan egy gondolat: "csak kijönni a Szabadság hídra - naplementét nézni??? Micsoda program!!!!

TOVÁBB »

Rendelő -

Rendelő - "Doktor úr, mindenképpen azt szeretném ha Ön jönne hozzánk..."

"Ha visszagondolok arra a pillanatra, egy év után, most is kiráz a hideg..." (János bácsi) Délelőtti rendelés...
Sok sietős, fáradt, nyűgös ember... köhögés, hasfájás, .... egyszer csak csörög a telefon, János bácsi az.
" Doktor Úr az éjjel meghalt a feleségem, jöjjön ki arra kérem!"  "Természetesen megyek János bácsi, a rendelés után..., fél egy fele érek oda, ha ez nem hosszú várakozás..."- a hangja izgatott, szinte remeg....

TOVÁBB »