FŰSZERES TÖLTÖTT TÖK 4 FÁZIS

Hozzávalók:

✓ 1 sütőtök

✓ 3 evőkanál olívaolaj

✓ 2 gerezd zúzott fokhagyma

✓ 200 g apróra vágott gomba.

✓ 1 evőkanál friss kakukkfűlevél

✓ 200 g spenót

✓ 2 cm friss gyömbér

✓ ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg

✓ ¼ teáskanál szárított szerecsendió

 

Elkészítés:

✓ A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.

✓ A tököt hosszában kettévágjuk és egy kanállal kikaparjuk a magokat. Megkenjük 1 evőkanál olajjal és a sütőben 40 percig sütjük. ✓Egy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajban a gombát a kakukkfűvel a fokhagyma felével megpirítjuk, ha kész, levesszük a tűzről.

✓ Egy másik serpenyőben 1 evőkanál olívaolajat melegítünk, és belekeverjük a spenótot a maradék fokhagymával.

✓ A tököt kivesszük a sütőből, és a belsejét kikaparjuk úgy, hogy 1 cm széles fala maradjon.

✓ A kikapart belső részt a gyömbérrel, szegfűszeggel és szerecsendióval sima pürévé keverjük.

✓ Megtöltjük mindkét tököt először egy réteg spenóttal, majd gombával és tökpürével, majd ismét a spenóttal.

✓ További 10 percre visszatesszük a sütőbe.

 

Fotó: FŰSZERES TÖLTÖTT TÖK 4 FÁZIS


Receptek

Az igazán finom és változatos ételek elkészítéséhez

A Prodimed ételek:

Medfood

Gyors és könnyű elkészítés

Bővebben »
Medfood

Változatos
ízvilág

Bővebben »
Medfood

Vitaminok, Étrendkiegészítők

Bővebben »

Medfood

Prémium kategória, megbízható bevizsgált minőség

Medfood

Hasznos tanácsok

Bővebben »
Medfood

Diéta esetén fogyasztásuk csak orvosi felügyelettel lehetséges!

Segítünk Önnek választani! Ügyfélszolgálatunkon keresztül telefonon is tájékozódhat, és megrendelheti az Önnek megfelelő csomagot! Minden munkanap x-xx óráig állunk rendelkezésére.