Fáradt tekintet.., de a végén - "még lehet, hogy megszeretem magam...?"

A megszokott kép..., fáradt tekintet, régóta használt ruhadarabaok, 115 kg, 174 cm magas ötvenes férfi.
Ülőmunka egésznap, a kilók észrevétlenül szaladtak fel az utóbbi években, először a magasvérnyomás, aztán a cukor, kezdetben csak tabletta, majd - ahogy az idő haladt - kombinált készítmények., a diabetológusnál is várni, aztán a háziorvosnál, tulajdonképpen csak pereg az élet, a rendelőkben, a kollégák között, aztán este a sorozatok, távolodik a család..., a társ..,. a gyerekek... és hol, a vége?

Fotó: Fáradt tekintet.., de a végén - "még lehet, hogy megszeretem magam...?"

Elkezdtünk dolgozni..."hogy képzeli a következő harminc-negyven évét????!!!" Értetlen, kutató tekintet, -"miről beszél doktor úr? hagyjuk ugyan a következő éveimet sem látom tisztán!!!"

Ahogy haladunk a közös munkában: előzmények, jelen panaszok, gyógyszerek, ...elkezd átmelegedni a hangulat. Összeköt minket valami titkos élet utáni vágy! -"Igen, akarok élni még így ötven felett!!!" Végre elhangzik a ez a mindig remélt kívánság, így el lehet kezdeni a terápiát, a VÁLTOZÁST!

Telnek a hetek, fogynak a kilók..., alakul egy új ember...100 alatt van már.., 90 alatt.,  75 kilósan aztán döntő lépsre határozom el magam: kilépek a háziorvosi rendelő statikusságából és elkísérem egy férfiruha boltba. Az eladóval előre megbeszélve, időpontra érkezünk...eddig egy előre megszervezett esemény kezd önálló életre kelni: Ing, zakó, cipő..., anyagok, tapintások, színek, nyakkendő, dísz-zsebkendő....

Csak áll és mered előre a tükörbe, nézi azt a szemben levő Embert, aki Ő maga, akit eddig még sosem látott. Akinek a bőrén számtalan injekciós tű nyoma, számtalan gyógyszert evett meg... - "mindenki páva belül" hallom az eladó hangját..., végre rekedtesen megszólal a próbafülkében a tükör előtt állva: -" a ...... életbe, még a végén megszeretem magam!"


Blog

Utazáshoz tasakok -

Utazáshoz tasakok - "hát igen.., látszik, hogy ez másnak is ízlik..."

"Nagyon praktikus volt az egész út alatt" - meséli a feleség..., "reggel egy órával több időnk volt magunkra, helyi élményekre, és nem utolsó sorban a költségeink is lényegesen alacsonyabbak lettek, hiszen Japán nem olcsó..."
Kikapcsolódni, feltöltődni - ezért választották a Felkelő Nap Országát...az utazás előtt már bőven fogytak a programunkban: a feleség 12 kg-ot, a férfi 21 kg-ot. Érthető, hogy a már megszerzett egészséget meg akarták tartani.

TOVÁBB »

Utazás 2.

Utazás 2. "és akkor belém eshetnél, s el is vihetnél"(Rúzsa Magdi)

"Átültem egy másik székbe...."
" A fejre vigyázzatok!" szólt a szimpatikus, szakállas sofőr srác...
Beültek a hátsó ülésre, meglódult a kis háromkerekű, pontosan olyan hangon, mint egy régi trolibusz. Ekkor éri a következő döbbenet, ahogy haladnak át a hídon, függesztőművön rengeteg ember,... igazi piknik hangulat, ...a naplemente nézők eddig soha észre nem vett serege. Bevillan egy gondolat: "csak kijönni a Szabadság hídra - naplementét nézni??? Micsoda program!!!!

TOVÁBB »

Rendelő -

Rendelő - "Doktor úr, mindenképpen azt szeretném ha Ön jönne hozzánk..."

"Ha visszagondolok arra a pillanatra, egy év után, most is kiráz a hideg..." (János bácsi) Délelőtti rendelés...
Sok sietős, fáradt, nyűgös ember... köhögés, hasfájás, .... egyszer csak csörög a telefon, János bácsi az.
" Doktor Úr az éjjel meghalt a feleségem, jöjjön ki arra kérem!"  "Természetesen megyek János bácsi, a rendelés után..., fél egy fele érek oda, ha ez nem hosszú várakozás..."- a hangja izgatott, szinte remeg....

TOVÁBB »